zondag 9 september 2012

Kaart Sao Tomé en Principe vakantie

Kaart Sao Tomé en Principe: CIA
Sao Tomé en Principe heet officieel de Democratische Republiek Sao Tomé en Principe. Het is een eilandstaat in Midden-Afrika met 212.679 inwoners (2009). De hoofdstad is Sao Tomé en de officiële taal Portugees.

Sao Tomé en Principe ligt voor de westelijke kust van Afrika in de Golf van Guinee. Het land bestaat uit tientallen eilanden, waarvan Sao Tomé verreweg het grootst is.

Met een oppervlakte van ongeveer 1.000 km² is Sao Tomé en Principe het kleinste land in Centraal-Afrika en na de Seychellen het kleinste land van Afrika.

Alle eilanden van Sao Tomé en Principe liggen in de Golf van Guinee, in het deel dat wordt aangeduid als de Golf van Bonny.

Naast de hoofdeilanden Sao Tomé en Principe bestaat de archipel onder andere uit Ilhéu Bom Bom, Ilhéu Caroço, Ilhéu das Cabras, Tinhosa Grande, Tinhosa Pequena.

De evenaar loopt midden over het eilandje Ilhéu das Rolas.

Het vulkaaneiland São Tomé is tot ongeveer 2.140 m hoog. Het rotseiland Príncipe tot ongeveer 945 meter.

Sao Tomé en Principe telt 7 districten. Hiervan liggen er 6 op Sao Tomé: Água Grande, Cantagalo, Caué, Lembá, Lobata, Mé-Zóchi.

Principe bestaat uit het district Pagué.

Bevolking
De bevolking van Sao Tomé en Principe bestaat grotendeels uit mulatten. Dit zijn personen met zowel Afrikaanse als Portugese voorouders.

Klimaat en toerisme
Sao Tomé en Principe kent een heet en vochtig klimaat. Het regenseizoen duurt van oktober tot mei.

Steden Sao Tomé en Principe
Naast de hoofdstad São Tomé zijn een aantal andere steden in Sao Tomé en Principe: Santo Amaro, Neves, Sant Ana, Trindade, Santo Antonio.


Kaart steden Sao Tomé en Principe: CIA

Kaart Sao Tomé
Sao Tomé en Principe is een eilandstaat in de Golf van Guinee. Sao Tomé is het grootste eiland van deze archipel voor de kust van West-Afrika.

Kaart Sao Tomé topografie: US Army