dinsdag 3 december 2013

Kaart Kameroen en Yaoundé


Kaart Kameroen, steden, wegen, meren: VN
Kameroen het officieel de Republiek Kameroen. Het land ligt in Centraal-Afrika en telt 18.879.301 inwoners (2009). De hoofdstad is Yaoundé en de officiële talen van het land zijn Frans en Engels.

Kameroen grenst in het noordwesten aan Nigeria, in het noordoosten aan Tsjaad, in het oosten aan de Centraal-Afrikaanse Republiek en in het zuiden aan Congo-Brazzaville, Gabon en Equatoriaal Guinea.

In het uiterste noorden ligt het land aan het Tsjaadmeer. In het westen ligt Kameroen aan het deel van de zuidelijke Atlantische Oceaan dat bekend staat onder de naam Golf van Biafra.

De belangrijkste rivieren van het land zijn de Sanaga, Bénoué, Wouri, Dibamba, Nyong.

Klimaat en toerisme
Kameroen staat ook bekend onder de naam "Petite Afrique" of "Little Africa". Deze naam heeft het te danken aan het feit dat er ninnen de landsgrenzen bijna alle denkbare Afrikaanse natuursoorten te vinden zijn.

Het land kent tropisch regenwoud in het zuidoosten, bergen in het westen, savanne in het midden en in het noorden sahel en woestijngebieden.

De dierenwereld in Kameroen is voornamelijk die van het West-Afrikaanse Woud.

Dit wordt gekenmerkt door het voorkomen van talrijke apen, ook de mensapen, chimpansee en gorilla, kleine bosantilopen (duikers en bosbok), olifanten, panters en een zeer rijke vogelwereld.

Steden Kameroen
Naast de hoofdstad Yaoundé zijn een aantal andere steden in Kameroen: Douala, Bamenda, Bafoussam, Garoua, Maroua, Ngaoundéré, Kumba, Buéa, Nkongsamba,


Kaart steden Kameroen: CIA

Kaart Kameroen provincies

Kaart Kameroen, provincies: CIA

Kaart Kameroen
Kameroen grenst aan Nigeria, Tsjaad, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo-Brazzaville, Gabon en Equatoriaal Guinea. De hoofdstad van het Centraal-Afrikaanse land is Yaoundé.

Kaart Kameroen, reliëf :CIA